FAQ De snelste route naar een duidelijk antwoord

Ontdek

Vragen die we vaak horen

Ja, heel veel zelfs! Variatie is de grote kracht van Heijmans Huismerk. Het basisontwerp is gebaseerd op een vaste kern met een flexibele schil. Daardoor is geen huis hetzelfde en zijn er veel mogelijkheden op het gebied van woningtype, techniek, duurzaamheid en architectuur.
Heijmans Huismerk is geschikt voor de sociale huursector en huurwoningen in het middensegment. Dat betekent dat woningbouwcorporaties en beleggers perfect met de kwaliteit van deze woningen uit de voeten kunnen.
Heijmans Huismerk is een resultaat van 10 jaar ervaring in conceptueel bouwen. Dit doen we met een vast team van co-makers waarbij we continu de technische randvoorwaarden (o.a. BENG) en woonwensen borgen in de ontwikkeling. Dankzij transparante prijzen en onderhoudskosten krijg je inzicht in de stichtingskosten, passend bij de beoogde rendementseis. De all-in prijs wordt bepaald door de gekozen basiswoning, aanvullende wensen en de werkzaamheden in het ontwikkelproces. De financiële gevolgen van de keuzes die worden gemaakt zijn direct inzichtelijk. Nooit verrassingen achteraf! De woningen zijn direct verhuurklaar na een realisatietijd van 60 werkdagen.
De kosten van Heijmans Huismerk zijn o.a. afhankelijk van de gemaakte keuzes per woning, de hoeveelheid woningen en de locatie. In de basis start een Heijmans Huismerk woning vanaf €86.000,- (woning op stadsverwarming, excl. BTW, per 20 woningen, prijspeil 2021) Zie voor een uitgebreidere toelichting, het typeoverzicht en voorwaarden onze downloadbare brochure.
De woningen zijn 60 dagen van start realisatie tot sleuteloverdracht direct verhuurklaar. Dat doen we in 7 eenvoudige stappen. En met 0 opleverpunten uiteraard. Benieuwd naar het stappenplan?
De woningen zijn geschikt voor installaties met een interne of een externe warmtebron. Externe warmtelevering wordt meestal gekozen als er een lokaal warmtenet beschikbaar is. Indien er geen warmtenet aanwezig is, dan kunnen we gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een lokaal warmtenet. Wij kijken dan naar reeds aanwezige, maar nog onbenutte warmtebronnen zoals bijvoorbeeld restwarmte van een rioolwaterzuivering, of onderzoeken nieuwe warmtebronnen zoals warmte uit oppervlaktewater, een collectieve WKO of biomassa. De warmtelevering bestaat uit een individuele bodemwarmtepomp of individuele luchtwarmtepomp.
De woningen worden aan de hand van de projectlocatie aangepast conform de BENG eisen. Heb je daarnaast duurzame ambities, dan is dit mogelijk. We geven je inzicht in duurzame keuzemogelijkheden specifiek voor jouw project. Alle woningen bouwen we met een minimale GPR-score van 7,5 gemiddeld. Gezondheid en woonkwaliteit scoren ruim boven de 8. Uiteraard passen we alleen maar 100% duurzaam hout toe.
Voor een project vanaf 12 woningen onderzoeken wij graag met jou de mogelijkheden om het Heijmans Huismerk toe te passen.
Je vindt een toelichting op onze prijsvorming in onze technische brochure.
Je vindt onze technische uitgangspunten in onze technische brochure.