FAQ

Ontdek

Vragen die we vaak horen

De snelste route naar een duidelijk antwoord

Ja, heel veel zelfs! Variatie is de grote kracht van Heijmans Huismerk. Het basisontwerp is gebaseerd op een vaste kern met een flexibele schil. Daardoor is geen huis hetzelfde en zijn er veel mogelijkheden op het gebied van woningtype, techniek, duurzaamheid en architectuur.
Ja, Heijmans Huismerk is alleen geschikt voor de sociale huursector en huurwoningen in het middensegment. Dat betekent dat woningbouwcorporaties en beleggers perfect met de kwaliteit van deze woningen uit de voeten kunnen. Als particulier is het niet mogelijk om een Heijmans Huismerk woning te kopen. Dan verwijzen we je graag naar ons Heijmans Wenswonen concept.
Dankzij transparante prijzen en onderhoudskosten krijg je inzicht in de stichtingskosten, passend bij de beoogde rendementseis. De all-in prijs wordt bepaald door de gekozen basiswoning, aanvullende wensen en de werkzaamheden in het ontwikkelproces. De financiële gevolgen van de keuzes die worden gemaakt zijn direct inzichtelijk. Nooit verrassingen achteraf! De woningen zijn direct verhuurklaar na een realisatietijd van 60 werkdagen.
De kosten van Heijmans Huismerk zijn o.a. afhankelijk van de gemaakte keuzes per woning, de hoeveelheid woningen en de locatie. In de basis start een Heijmans Huismerk woning bij €80.500,- (excl. BTW, per 20 woningen, prijspeil 2020). Zie voor een uitgebreidere toelichting, het typeoverzicht en voorwaarden onze prijstechnische brochure.
De woningen zijn 60 dagen van start realisatie tot sleuteloverdracht direct verhuurklaar. Dat doen we in 7 eenvoudige stappen. En met 0 opleverpunten uiteraard. Benieuwd naar het stappenplan?
De woningen zijn geschikt voor installaties met een interne of een externe warmtebron. Externe warmtelevering wordt meestal gekozen als er een lokaal warmtenet beschikbaar is. Indien er geen warmtenet aanwezig is, dan kunnen we gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een lokaal warmtenet. Wij kijken dan naar reeds aanwezige, maar nog onbenutte warmtebronnen zoals bijvoorbeeld restwarmte van een rioolwaterzuivering, of onderzoeken nieuwe warmtebronnen zoals warmte uit oppervlaktewater, een collectieve WKO of biomassa. De individuele warmtelevering bestaat uit een individuele bodemwarmtepomp. Optioneel is een individuele luchtwarmtepomp.
Met een goed geïsoleerde schil, HR++ glas en kunststof kozijnen met dubbele kierdichting heeft de woning minimaal warmteverlies. De woning is all-electric en voorzien van zonnepanelen. Door de keuze van een interne of externe warmtebron is voor iedere locatie een oplossing te bedenken. Alle woningen bouwen we met een minimale GPR-score van 7,5 gemiddeld. Gezondheid en woonkwaliteit scoren ruim boven de 8. Uiteraard passen we alleen maar 100% duurzaam hout toe.
Voor een project vanaf 12 woningen onderzoeken wij graag met u de mogelijkheden om het Heijmans Huismerk toe te passen.
Onze prijzen gelden voor basiswoningen en zijn bepaald voor professionele partners, zoals woningbouwcorporatie en beleggers. De prijzen zijn in hoofdzaak afhankelijk van de warmtebron, type woningen, aantallen, locatie en de gekozen opties.
Er zijn verschillende technische uitgangspunten. Een viertal belangrijke zijn:
  • Een vlak en bouwrijp bouwterrein, vrij van obstakels welke van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de bouw. De bouwwegen dienen vooraf te zijn aangelegd langs de woningen.
  • Een gesloten grondbalans.
  • Er wordt alleen gewerkt met duurzaam hout, voorzien van FSC of een PEFC keurmerk.
  • Basis EPC = 0,4